Μεσοθεραπεία Λιποδιάλυσης

Η «Μεσοθεραπεία Λιποδιάλυσης» στην αντιμετώπιση του τοπικού ανεπιθύμητου λίπους

ΚΟΣΜΕΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Μερικές φορές παρά την προσπάθεια που καταβάλλουμε με διατροφή και άσκηση δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το τοπική συσσώρευση λίπους («ψωμάκια») και την εμφάνιση ανομοιομορφίας στην επιφάνεια του δέρματος («κυτταρίτιδα»). Η «γυναικείου τύπου» εναπόθεση (γλουτοί, μηροί και γόνατα) ανταποκρίνεται ακόμα δυσκολότερα σε δίαιτα σε σχέση με την «αντρικού τύπου» εναπόθεση (κοιλιακή χώρα).

Σε μια έρευνα πoυ έγινε ανάμεσα σε 2.449 γυναίκες (Quotidien du Medecin Νo 6022, March 1997) απoκαλύφθηκε ότι τo 60% θεωρεί ότι oι θεραπείες πoυ πρoσφέρoνται για την «κυτταρίτιδα» είναι χωρίς απoτέλεσμα ή ακόμη και επικίνδυνες.
Έτσι όταν μιλάμε για θεραπεία πρέπει να λαμβάνoυμε υπόψη ότι έχoυμε να κάνoυμε με μια αρκετά μεγάλη πρoκατάληψη απέναντί μας και τo κατά πόσo μπoρoύμε να βoηθήσoυμε τη πρoβληματισμένη γυναίκα.
Είναι νoσoλoγική oντότητα πoλυπαραγoντική, γι’ αυτό όπως είναι φυσικό δεν υπάρχει θεραπεία εκλoγής. Ως εκ τoύτoυ χρειάζεται στρατηγική κατάλληλη και φυσικά εξατoμίκευση της θεραπείας.
Έτσι εάν υπάρχει παθoλoγικό πρόβλημα ή oρμoνικό (πχ σακχαρώδης διαβήτης) θα πρέπει να λυθεί. Επίσης τo σωματικό βάρoς θα πρέπει να είναι κοντά στo ιδανικό για τoν ασθενή.

Η λιπαναρρόφηση παραμένει η θεραπεία εκλογής αλλά δεν είναι παντα επιθυμητή ή οικονομικά εφικτή. Σήμερα διαθέτουμε την μεσοθεραπεία ως μια ευκολότερη και ασφαλέστερη μη επεμβατική εναλλακτική λύση.

Αυτή είναι μια εξαιρετική τεχνική και εξαιρετικά αποτελεσματική που μας προσφέρει ό,τι δεν μπορεί να μας προσφέρει καμία κρέμα για αντιμετώπιση τοπικά συσσωρευμένου λίπους. 

Η μεσοθεραπεία δεν απαιτεί καμία αναισθησία, είναι ανώδυνη, γίνεται χωρίς τομές στο δέρμα. Αποτελείται από μια σειρά από ενεσούλες οι οποίες γίνονται μέσα στο συσσωρευμένο τοπικό λίπος με την πιο λεπτή βελόνα που διαθέτουμε (σύριγγα «ινσουλίνης») ενώ το διάλυμα που χρησιμοποιούμε περιέχει λιποδιαλύτες όπως η φωσφατιδυλοχολίνη (λεκιθίνη), η καρνιτίνη, το οργανικό πιρύτιο (1), οι οποίοι ρευστοποιούν το λίπος. Αυτό απομακρύνεται στη συνέχεια με φυσιολογικό τρόπο (με τη λεμφική οδό). Επικουρικά μπορεί να γίνει και έγχυση αερίου διοξειδίου του άνθρακα και τότε η μεσοθεραπεία λέγεται καρβοξυθεραπεία (carboxytherapy) (2)

Η μεσοθεραπεία δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης, μπορείς να πας κατευθείαν στη δουλειά σου ή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα!

Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνουμε όταν συνδυάζεται η θεραπεία με καθημερινή ήπια άσκηση (πχ περπάτημα, ποδήλατο, κολύμβηση) για να μπορέσει να εισελθει το λιπος που ρευστοποιήσαμε στο λεμφικό σύστημα και να αποβληθεί. Τον ίδιο στόχο επίσης εξυπηρετεί το λεμφικό μασάζ. Επικουρικά συνιστούμε  αποφυγή καπνίσματος και σωστή διατροφή (αποφυγή κατανάλωσης αλατιού και ζάχαρης, αλκοόλ, ανθρακούχων ποτών και  ρύθμιση βάρους).

Στο δερματολογικό κέντρο μας προτείνουμε το συνδυαστικό πρωτόκολλο κατά το οποίο ακολουθούμε μια εφαρμογή κρυολιπολύσης ανα μήνα σε συνδυασμό με  δυο εφαρμογές κρουστικών ακουστικών κυμάτων ανα εβδομάδα (acoustic shock wave) και ταυτόχρονα ένεσιμη μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης ανα 20 μερες (διαρκεια κάθε θεραπευτικού κύκλου 4 εβδομάδες). Το σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται για 4-5 θεραπευτικούς κύκλους.

ΣΧΗΜΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

Λίγα λόγια για τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε «μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης» και «μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας»

 • (1) Η φωσφατιδυλοχολίνη είναι ένα γλυκεροφωσφολιπίδιο που αποτελεί στον άνθρωπο τη σημαντικότερη διατροφική πηγή χολίνης. Αποτελείται από μία φωσφορική ομάδα, δύο λιπαρά οξέα και μία χολίνη. Αποτελεί το κύριο φωσφολιπίδιο όλων των κυτταρικών μεμβρανών καθώς και όλων των κυκλοφορούντων λιποπρωτεϊνών. Αποτελεί συστατικό της χολής απαραίτητο για τη γαλακτωματοποίηση, την απορρόφηση και τη μεταφορά του λίπους και την αποθήκευση χολίνης. Αυξάνει τη διαλυτότητα της χοληστερόλης, μεταβάλλει τη σύνθεση του αποθηκευμένου λίπους και αναστέλλει το σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας.
 • Η αμινοφυλλίνη χρησιμοποιείται στις συνταγές μεσοθεραπείας για την απομάκρυνση του τοπικού πάχους και την αντιμετώπιση της «κυτταρίτιδας» σε πυκνότητα 25mg/ml.
  Η λιπόλυση μέσα στο λιποκύτταρο επάγεται από τη διέγερση των β-αδρενεργικών υποδοχέων της κυτταρικής μεμβράνης και την αύξηση της συγκέντρωσης του ενδοκυττάριου c-AMP. Η αμινοφυλλίνη αναστέλλει τη δράση της φωσφοδιεστεράσης και αυξάνει τα επίπεδα του ενδοκυττάριου c-AMP.Η καφεΐνη είναι αλκαλοειδές που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη θεοφυλλίνη, τις μεθυλοξανθίνες, και χρησιμοποιείται αντί για αυτή σε συνταγές ως λιπολυτικό για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους και της κυτταρίτιδας, σε πυκνότητα 50 mg/ml.

  Η L- καρνιτίνη είναι μόριο-μεταφορέας των λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας, μέσα από την έσω μιτοχονδριακή μεμβράνη, για οξείδωση και παραγωγή ενέργειας. Παίζει σημαντικό ρόλο στον κυτταρικό μεταβολισμό και τον καταβολισμό των λιπιδίων. Ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, όπου οι διαταραχές της μικροκυκλοφορίας επηρρεάζουν τη σωστή λειτουργία των λιποκυττάρων, η L-καρνιτίνη βοηθά στην αναστολή σύνθεσης και συσσώρευσης των τριγλυκεριδίων και ουσιαστικά στη συσσώρευση λίπους.

  To Οργανικό πυρίτιο (Silicium) ανεύρισκεται σε περιορισμένες ποσότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, το οποίο μειώνεται με την πάροδο των χρόνων, έχοντας σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων μείωση της συνεκτικότητας του συνδετικού ιστού, χαλάρωση, μείωση της διαμέτρου των τριχών. Συμβάλλει στη διαμόρφωση των κολλαγόνων και ελαστικών ινών, ενώ παράλληλα ενυδατώνει τους ιστούς μέσω της ιδιότητας του να δεσμεύει νερό. Τέλος διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 • (2) Η καρβοξυθεραπεία (carboxytherapy) χρησιμοποιεί ως μεσοθεραπευτικό υλικό ένα αέριο ,το διοξείδιο του άνθρακα. Όταν χορηγηθεί υποδόρια το CO2 αμέσως απορροφάται από τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και των μυών εξαιτίας της μεγάλη δυνατότητα του αερίου να διαπερνά τις περιτονίες των μυών και να ανιχνεύεται στους μυς (Paulon 1956 – Couldert 1980).
  Σε επίπεδο αγγείων το CO2 αυξάνει το μυϊκό τόνο και προκαλεί ενεργό αγγειοδιαστολή σε επίπεδο μικροκυκλοφορiας, που οφείλεται στην άμεση δράση του αερίου στις λείες μυϊκές ίνες των αρτηριών. Επιπλέον, ενισχύεται το φαινόμενο Bohr, που έχει ως τελικό αποτέλεσμα καλύτερη οξυγόνωση των ιστών και νεοαγγειογένεση.
  Η καρβοξυθεραπεία βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και ελαττώνοντας τη στάση, βελτιώνει τις ανταλλαγές σε επίπεδο μικροκυκλοφορίας – ιστού.

More services

Request an appointment

Praesent eget tortor aliquam, laoreet dui gravida, varius erat. Aliquam eget enim eu purus cursus vestibulum eu non arcu lorem.

Send messageclear